keskiviikko 10. joulukuuta 2014

TENERIFE

Kuluneiden viikkojen aikana on tapahtunut jos jonkinlaista. Koulu on vienyt yllättävänkin paljon aikaa loman jälkeen, kun epätoivoisesti on yrittänyt saada toisia kiinni. Mutta myös paljon muutakin on tapahtunut. Mainittakoon, vaikka Miss Jyväskylä 2015 kilpailu. Kyllä mukana ollaan, taas kerran :)

Jottei tämä postaus menisi yhdeksi löpinäksi koulusta, on aika kertoa hitusen tästä loma viikosta.

Vietin siis viikon Teneriffan Playa de las Americaksessa marraskuun puoli välissä. Loma tuli täydelliseen paikkaan ja viikon valo hoito ja irrottautuminen arjen rutiineista sai vihdoin tämänkin paahtajan rentoutumaan. Tietenkään en voinut unohtaa kouluhommia lomallakaan, mutta niin eivät ne pääasemassa olleet; tietenkään.
         Viikon aikana söin paljon hyvää ruokaa. Kävin joka aamu aamulenkillä (ai, että niitä onkin ollut ikävä!), löhösin altaan reunalla aurinkoa ottaen. Metsästin Annalle synttärilahjaa ja kävelin monia kymmeniä kilometrejä. Kyseisen viikon voi kylläkin sitoa yhteen vain yhdellä lauseella. Sain vihdoin nauttia elämästä!


Olen käynyt kyseisessä paikassa neljä vuotta aiemmin, joten suurin osa paikosta olivat jo ennestään tuttuja. Tosin tämänkin reissun aikana nähtiin paljon uutta. Käytiin mm. Espanjan korkeimman vuoren Teiden huipulla ja käveltiin rantaboulervardia eessun taassun.


Viikon aikana pääsin kaivelemaan muistini syövereistä espanjan sanavarastoa, mikä löytyikin yllättävänkin helposti. Myös englantia tuli kertailtua reippaasti, sillä ainoana kielitaitoisena jouduin totta kai hoitamaan kaikki mahdolliset asiat, mutta en valita. Käytännön harjoitusta ja kielitaitoahan tarvitaan aina.
Kaikki odottavat varmasti jo kuumeisesti sitä tärkeintä asiaa... Nimittäin ruokakuvia! ja tässä ne tulevat

 Tästä ruoasta saan vieläkin vatsan väänteitä. Tämä lounas tarjottiin Teiden retken yhteydessä.
 Avokado-kinkku-banaani pitsa
 Lentokone sapuskaa

Kotiin tultuani tajusin vasta kuinka tolkuttoman ruskea oikeasti olin tai no olen edelleen. Kaikkein tummin meikkivoiteeni, jota yleensä käytän kesäisin oli aivan liian vaalea. Peilistä katsottaessa kaikki näyttävät kalkkilaivan kapteeneilta vierelläni..

Kuten kuvista huomaakin. Hiukseni vaalenivat aivan järkyttävän paljon ja kokivat totaalisen shokkihoidon. Ne kuivuivat rutikuiviksi, mistä en voi syyttää kuin itseäni. Ilman hattua kulkeminen ja merivesi. Aivan ei muuta tarvita.

Jos joku on katsonut Star Warsia tai apinoiden planeettaa, niin saattaapi tunnistaa kyseiset paikat. Tosiaan nämä ovat Teiden laaksosta, jossa kyseisiä elokuvia on kuvattu. Tuolla kun linja-autossa kiemuraisia teitä mentiin niin kyllä kieltämättä pikkuisen meinasi huonovointisuus meinasi iskeä, mutta elossa selvittiin :)
Tässä vaiheessa monet varmasti odottavat ostoksia. No tuota.. Entäs jos niitä ei ole. Tai on mutta ne ainoat asiat johon rahaa käytin oli Annan synttärilahja.

Nyt täytyy lähteä lukemaan hirveällä tohinalla historiaa ja ruotsia!
Ihanaa loppuviikkoa! :)
-Jenna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!